Contactati-ne
+40 0740273271
+ 40 0268 546198
UN PARTENERIAT DE PRESTIGIU

Consultanta ISO
Consultanta ISO 14001 Consultanta OHSAS 18001
Consultanta ISO 22000 Consultanta ISO 27001
Consultanta HACCP Sistem integrat de management
Asistenta la audit de certificare Servicii post-certificare
Dezvoltare rurala Fonduri de finantare
Clienti Evaluarea de risc

Consultanta HACCP

Legislatia europeana si internationala in ce priveste productia de alimente prevede aplicarea in toate unitatile implicate in productia , transportul, depozitarea si servirea alimentelor a principiilor unui sistem de asigurare a calitatii igienice bazat pe evaluarea si prevenirea riscurilor care reprezinta de fapt sistemul    HACCP ( HAZARD ANALYSIS .CRITICAL CONTROL POINTS) – Analiza Riscurilor.Puncte Critice de Control.

HACCP este o metoda valoroasa de abordare a calitatii igienice a produselor alimentare, un mijloc eficient de garantare a sigurantei produselor, permitind asigurarea totala impotriva contaminarii bacterienesi cu virusi patogeni, impotriva toxinelor si pericolelor chimice care ar putea cauza imbolnavirea consumatorilor.

Necesitatea implementarii din punct de vedere legislativ:

H.G. 1198/2002 – controlul alimentelor
LEGEA 150/2004 – siguranta alimentelor
DIRECTIVA 2001/471 – principiile HACCP
ORDIN NR. 1956 din 18 octombrie 1995- aplicare sistemului HACCP
Standardele europene de igiena( EN 29000)
Comunitatea Europeana prin Directiva 93/43- privind igiena alimentelor

HACCP si normele legislative se adreseaza societatilor care produc si comercializeaza produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara , de distributie a produselor alimentare, societati gastronomice , precum si furnizorii acestora chiar si cei de ambalaje.

Avatajele implementarii HACCP

  • demonstreaza conformitatea cu legislatia specifica in vigoare
  • contribuie la reducerea numarului de produse neconforme si a reclamatiilor clientilor
  • creste increderea clientilor si salariatilor companiei in capacitatea acesteia de a realiza produse sigure pentru consum in mod costant
  • identifica riscurile in siguranta alimentului
  • furnizarea de produse finale sigure pentru utilizarea consumatorului final
  • prevenirea problemelor care pot sa apara referitoare la garantarea produselor integrarea procedurilor moderne ale analizei de risc si conceptului de prevenire sub aspectul protectiei sanatatii consumatorului in sistemul de management existent
  • ajuta firmele din industria alimentara sa devina competitive pe piata internationala


Principiile HACCP

Metoda HACCP se bazeaza pe 8 principii si anume:
1. Analiza riscurilor potentiale (biologice, fizice, chimice) care cuprinde:
2. Determinarea Punctelor Critice de Control (PCC);
3. Stabilirea limitelor critice care trebuie respectate pentru a tine sub control fiecare Punct Critic de Control determinat;
4. Stabilirea unui sistem de monitorizare care sa permita asigurarea controlului efectiv al Punctelor Critice de Control;
5. Stabilirea actiunilor corective care trebuie aplicate atunci cand sistemul de monitorizare indica faptul ca a aparut o deviatie fata de limitele critice stabilite (atunci cand un PCC este in afara controlului);
6. Stabilirea procedurilor si testelor specifice destinate sa confirme daca sistemul HACCP functioneaza conform planului HACCP si daca planul HACCP garanteaza securitatea produselor alimentare fabricate.

7. Stabilirea procedurilor de verificare a functionarii efective a sistemului HACCP;
8. Stabilirea procedurilor si testelor specifice destinate sa confirme daca sistemul HACCP functioneaza conform planului HACCP si daca planul HACCP garanteaza securitatea produselor alimentare fabricate.

«« inapoi


Servicii de consultanta pentru certificarea: ISO 9001.ISO 14001.OHSAS 18001.ISO 27001.ISO 22000.CE.


6.06.2012
ISO 9001:2008
Noua editie ISO 9001:2008
|vezi mai mult|
6.06.2012
SR EN ISO 27001: 2006
SR EN ISO 27001: 2006.
|vezi mai mult|
6.06.2012
Cursuri
Curs de "Formare specialist in managementul calitatii".
|vezi mai mult|

Definitii
Copyright © Prestige Management.
Toate drepturile rezervate.
   Acasa   |  Despre noi Servicii Certificari iso Cerere oferta Etapele Consultantei Contact